Vesteraalens går grønt: erstatter oljefyr med elektrisk fyrkjele

Sortland, Nordland – Vesteraalens AS har tatt et viktig steg mot en mer bærekraftig fremtid. Selskapet har nylig skiftet ut sin oljefyrte kjel med en moderne elektrisk fyrkjele – et tiltak som reduserer både utslipp og energiforbruk i produksjonen.

Miljøvennlig produksjon i praksis

Overgangen til elektrisk fyring markerer et viktig skifte i selskapets produksjonslinje. Den nye fyrkjelen brukes i prosessen med å produsere både fiskeboller og Omega-3 oljer, og bidrar til å redusere karbonavtrykket betraktelig. Dette er i tråd med Vesteraalens’ strategi om å utnytte hele fisken og drive med ansvarlig ressursbruk. 

– Vi er avhengige av naturen, og derfor er det vårt ansvar å høste bærekraftig og produsere med minst mulig miljøpåvirkning. 

Et grønt skifte med historisk forankring

Vesteraalens har alltid vært en pioner innen norsk sjømat. Allerede i 1917 ble det leverthermetikk og proviant til polfareren Roald Amundsen, og i dag leverer virksomheten Omega-3 oljer til alt fra sportsnæring til funksjonelle matvarer. For eksempel som tilsetning og berikning av Omega-3 i sjokolade og brød.

Med den nye elektriske fyrkjelen viser Vesteraalens at det er mulig å kombinere tradisjon med innovasjon – og at selv en over hundre år gammel bedrift kan være en pådriver for grønn omstilling.

Neste
Neste

Vesteraalens tester nye smaker i den tradisjonsrike fiskebolleboksen