Fiskeboller i karrisaus med grønnsaker og bacon

Ingredienser (4 personer)

550 g Vesteraalens fiskeboller (1 helboks)

Tilbehør:

  • 600 g poteter

  • 400 g gulrøtter (eller andre grønnsaker)

  • 200 g bacon i skiver

Karrisaus

  • 2 ss smør

  • 2 ts karri (kan sløyfes)

  • 3 ss hvetemel

  • Fiskebollekraft (bruk all kraften fra boksen)

  • 4 dl helmelk

  • salt og pepper

Fremgangsmåte:

Fiskeboller i karrisaus – enkelt og sunt!

Fisk er bra for kroppen, og det anbefales å spise det tre ganger i uka. Tirsdag er kjent som fiskebolledagen, men du kan selvfølgelig spise dem når du vil!

Slik gjør du:

  1. Start med poteter, gulrøtter og bacon – da blir alt ferdig samtidig.

  2. Poteter: Vask og kok dem i ca. 20 minutter. De er ferdige når du lett kan stikke en kniv gjennom.

  3. Bacon: Sett ovnen på 200 grader. Legg baconskiver på et stekebrett med bakepapir. Stek i ca. 15 minutter til de er sprø og gyldne.

  4. Gulrøtter: Skrell og skjær i skiver. Kok i ca. 10 minutter.

Lag sausen:

  1. Smelt smør i en kjele.

  2. Rør inn karri og hvetemel.

  3. Tilsett melk og litt av kraften fra fiskebollene, litt om gangen. Rør godt så det ikke blir klumper.

  4. Kok opp og la sausen småkoke i 5 minutter.

  5. Smak til med salt og pepper.

  6. Ha fiskebollene i sausen og varm dem i ca. 5 minutter.

Servering:

Legg opp poteter, gulrøtter og fiskeboller med saus. Topp med sprøstekt bacon – og nyt et sunt og smakfullt måltid!

Neste
Neste

Fiskebollegrateng