Fiskeboller i karrisaus med grønnsaker og bacon
Ingredienser (4 personer)
550 g Vesteraalens fiskeboller (1 helboks)
Tilbehør:
600 g poteter
400 g gulrøtter (eller andre grønnsaker)
200 g bacon i skiver
Karrisaus
2 ss smør
2 ts karri (kan sløyfes)
3 ss hvetemel
Fiskebollekraft (bruk all kraften fra boksen)
4 dl helmelk
salt og pepper
Fremgangsmåte:
Fiskeboller i karrisaus – enkelt og sunt!
Fisk er bra for kroppen, og det anbefales å spise det tre ganger i uka. Tirsdag er kjent som fiskebolledagen, men du kan selvfølgelig spise dem når du vil!
Slik gjør du:
Start med poteter, gulrøtter og bacon – da blir alt ferdig samtidig.
Poteter: Vask og kok dem i ca. 20 minutter. De er ferdige når du lett kan stikke en kniv gjennom.
Bacon: Sett ovnen på 200 grader. Legg baconskiver på et stekebrett med bakepapir. Stek i ca. 15 minutter til de er sprø og gyldne.
Gulrøtter: Skrell og skjær i skiver. Kok i ca. 10 minutter.
Lag sausen:
Smelt smør i en kjele.
Rør inn karri og hvetemel.
Tilsett melk og litt av kraften fra fiskebollene, litt om gangen. Rør godt så det ikke blir klumper.
Kok opp og la sausen småkoke i 5 minutter.
Smak til med salt og pepper.
Ha fiskebollene i sausen og varm dem i ca. 5 minutter.
Servering:
Legg opp poteter, gulrøtter og fiskeboller med saus. Topp med sprøstekt bacon – og nyt et sunt og smakfullt måltid!