Fiskebollegrateng

Ingredienser (4 personer)

  • 1/1 boks Vesteraalens fiskeboller

  • 400 gr pasta penne

  • 150 gr bacon i små terninger

  • 100 gr fersk sjampinjong i skiver

  • 100 gr kuttede sukkererter

  • 100 gr blomkål

  • 50 gr vårløk

  • 200 gr revet ost

Saus

  • 80 gr hvetemel

  • 60 gr smør

  • 1/2 ts malt muskatnøtt

  • Ca. 5 del vann

  • 2 ss fiskefond eller 1 stk fiskebuljongterning

  • All fraft fra 1/1 boks fiskeboller

  • 1 beger crème fraiche eller matfløte/kremfløte tilsettes den hvite sausen

Karrisaus

  • 2 ss smør

  • 2 ts karri (kan sløyfes)

  • 3 ss hvetemel

  • Fiskebollekraft (bruk all kraften fra boksen)

  • 4 dl helmelk

  • salt og pepper

Fremgangsmåte:

Overrask med en morsom vri på en gammel klassiker. Fiskebollegrateng tar dessuten kortere tid å lage enn originalen, og inneholder like mye godsaker.

  1. Penne kokes etter anvisning på pakken. Stek baconet til det er gyldent og ha i skivet sjampinjong. Stekes sammen ca. 1 minutt. Del blomkål i små buketter. Sukkererter og vårløk deles grovt.

    Saus
    1. Smelt smør og ha i hvetemelet – ikke bruk for sterk varme.

  2. Ha i krydderet i væsken, melkeprodukter has i til slutt.

  3. Gi et oppkok – kok over svak varme i ca. 2 minutter.

  4. Når sausen er ferdig tilsmakt blandes pasta, bacon, sjampinjong og grønnsakene i.

  5. Ha hele blandingen over i en ildfast form, legg fiskebollene på toppen og ha osten over.

  6. Stekes i ovn 200°C i 10-15 minutter.

    Serveres gjerne med salat og brød.

Forrige
Forrige

Fiskeboller i karrisaus med grønnsaker og bacon

Neste
Neste

Fiskebollesodd