Luksusboller

Ingredienser (4 personer)

Tilberedningstid: 15 min.

Spinatstuing

  • 200 gr bladspinat

  • 2,5 dl matfløte

  • 50 gr hvetemel

  • 30 gr smør

  • 1 ts muskatnøtt

  • 1 ts salt

  • 1 ts malt pepper

Hvitvinsdampet sjampinjong og fiskeboller

  • 150 gr sjampinjong, ferske

  • 1 dl vann

  • 1 dl matfløte

  • 40 gr hvetemel

  • 25 gr smør

  • Salt og pepper

  • 1/1 boks Vesteraalens fiskeboller

  • 150 gr revet ost

Fremgangsmåte

For de spesielle kveldene som krever noe ekstra. Luksusboller er lagd for å imponere gjesten og glede ganen.

  1. Smelt smør i en kjele og bland inn hvetemel. Tilsett kremfløte, muskatnøtt, salt og pepper. Dette gis et oppkok før bladspinat tilsettes, (hakket spinat kan også brukes) settes til side.

2. Vasket og skivet sjampinjong dampes i vann eller litt hvitvin i 2 min. Smelt smør i en kjele og bland inn hvetemel. Tilsett salt, pepper, kraften av sjampinjongene og kremfløte. La blandingen koke i 2 min. før sjampinjongene tilsettes.

3. Smør en ildfast form.

4. Legg spinatstuingen utover hele formen.

5. Legg fiskebollene over (delte eller hele etter behag).

6. Dekk fiskebollene med sjampinjongstuingen.

7. Ha revet ost over hele formen.

8. Bakes i ovn i ca. 10 min.

Kan serveres med pastasalat evt. annen salat eller brød etter smak.

Forrige
Forrige

Fiskeboller i FRAKK

Neste
Neste

Lars sagne